Het stadsbestuur sluit de woning op Lichtaartseweg 179 Herentals aan op de riolering. In de buurt van deze woning is geen wachtaansluiting op de riolering.



Daarom moet de riolering aangesloten worden op de hoofdriolering, die onder de Lichtaartseweg ligt, aan de kant van de pare huisnummers. De riolering bevindt zich op ongeveer 3,5 m diepte. Om deze aansluiting te kunnen uitvoeren, werkt de stad in vier fasen.

• Fase 1 - Een werfweg maken in de berm. Deze werfweg is ongeveer 1,5 meter breed en bevindt zich aan de onpare kant van de huisnummers. Deze fase duurt één werkdag.

• Fase 2 - Opbreken van een vak van 4 op 4 meter aan de kant van de pare huisnummers. Hier ligt de riolering onder de gewestweg. Er moet ook een klein stuk van de andere kant worden opgebroken. Het verkeer moet daarom beurtelings over de werfweg. Dit wordt geregeld met werfverkeerslichten. Deze fase duurt twee werkdagen.

• Fase 3 - Opbreken van een vak van 2 op 4 meter aan de kant van de onpare huisnummers om de woning op huisnummer 179 aan te sluiten. Deze fase duurt één werkdag.

• Fase 4 - Opnieuw asfalteren. Deze fase duurt één werkdag.

De werkzaamheden beginnen volgens de planning op maandag 20 februari en duren een volledige week. De aanvangsdatum kan een week naar achter verschoven worden als de weersomstandigheden dit vragen. Voor het asfalteren van de rijbaan is immers een minimumtemperatuur vereist van 5°C.

Voor zwaar verkeer is er een omleiding via Kasterlee en Olen.